Navigácia

  • Divadelné predstavenie - Maťko a Kubko

    24.10.

    V utorok našu školu navštívili kamaráti z MŠ, aby si spolu s našimi žiakmi pozreli rozprávku o Maťkovi a Kubkovi v podaní bábkového divadielka Gašparko. Maťko a Kubko sa tentokrát vybrali zachrániť svoju kamarátku vílu, ktorú uniesli do ďalekej zeme. Víla svojim krásnym spevom vyliečila princeznú, Maťko s Kubkom ju šťastne priviedli domov a pes Dunčo, ktorého nechali strážiť ovce na salaši, vytrestal zlú líšku. Rozprávanie sa nezaobišlo bez napätia, ale aj žartovných kúskov hlavných postáv, nádherných kulís a bábok, na ktoré sa deti  stále veľmi tešia. V závere  deti mohli nakuknúť do zákulisia bábkového divadla, poprezerať si bábky a vyfotiť sa s bábkoherečkami. Už teraz sa tešíme na budúce stretnutie.

  • POZVÁNKA

    OKTÓBER - MESIAC ÚCTY K STARŠÍM

  • Jesenné hubobranie

    28.9.

    Prvá hodina krúžku Vševedko sa naozaj vydarila. Pôvodná turistická vychádzka do lesa spojená so zberom lesných plodov na jesenné tvorenie sa zvrtla na úspešnú hubačku. Prvú lastovičku objavil Riško a potom sa s hubami- bedľami roztrhlo vrece. Aj keď všetci veľmo dobre vieme, že v lese sa nekričí, radosť a nadšenie z hubačky bolo na neudržanie. Z každej strany sa ozývali šťastné výkriky detí " Mám hubu...ja som našiel ešte väčšiu... a ja mám najviac...!" Najväčšiu radosť mali tí, ktorí ešte nikdy huby nezbierali. No za takýto úlovok by sa nehanbil ani skúsený hubár. 

  • SVETOVÝ DEŇ MLIEKA v MŠ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album SVETOVÝ DEŇ MLIEKA v MŠ.

    Pri príležitosti svetového dňa mlieka sme sa aj tento rok na to všetci veľmi tešili a dobre pripravili. Každého kamaráta vítala pri dverách kravička Rohačka, s ktorou si každý ráno ťapol a pozdravil ju. Pekne oblečené detičky v bielych tričkách sa hneď pustili do práce. Najprv sme si vyrobili čelenky, pustili sa do výroby kravičiek a nezabudli ani na plagát všetkých výrobkov z mliečka. Pracovalo sa v celej škôlke, ani jedna rúčka neoddychovala. Po desiate sme si povedali dôležité informácie o mliečku, aké zvieratká okrem kravičky nám dávajú mliečko, povedali básničku, zaspievali pesničku a takto radostne naladení začali si vyrábať dobroty. Pri jednom stole sa pripravoval puding spolu so šľahačkou, pri ďalšom sa porciovali jogurtíky s príchuťami jahodky, čokoládky a vanilky a a pri poslednom stole sa vyrábali jednohubky so syrokrémom. Všetko nám rozvoniavalo veľmi mňamky. Po dokončení príprav nás čakala sľúbená hostinka. Najprv prípitok mliečkom a už len sme si zaželali dobrú chuť a pustili sa do ochutnávky. Všetko bolo výborné. Tešíme sa zas o rok.:-)

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Zoznam vecí do MŠ na školský rok 2023-2024

  • Rozlúčka so štvrtákmi

    Jeden z posledných dní školského roka sme ako každoročne využili na rozlúčku so žiakmi, ktorí odchádzajú na iné základné školy. Roztancovali sme sa pri piesňach Macarena, Gangnam style, a ďalších známych melódiách. Vypočuli sme si "čiernu kroniku" spolužiakov, s ktorými sem sa lúčili a schuti sme sa nasmiali. Tí si na pamiatku odniesli pohárik s dobrotami a tričko, na ktorom bola odfotená celá trieda. Po oficialitách sme sa opäť zabávali, zatancovali si stoličkový tanec a zasúťažili si. Rozlúčku sme zakončili balónovou bitkou a smiechom. 

  • Výlet MŠ - Jasovská jaskyňa a Biofarma Zlatý Hýľ

    20. 6. 2023

    Ako každý rok, ani tento rok nebol výnimkou. Čakal nás celodenný výlet veľkým autobusom. Najprv sme navštívili za Košicami Jasovskú jaskyňu, ktorá nám veľmi dobre padla, v takých horúčavách sme sa príjemne schladili a už len zopár kilometrov a sme boli v Novačanoch na biofarme Zlatý Hýľ. Najprv sme si pochutnali na guláši, vyšantili na detskom ihrisku a potom s p. majiteľom si prešli celú veľkú farmu. Čakali na nás koník Fešák, ovečky, zajačiky, kravičky, prišiel na nás pozrieť aj bocian, malé jahniatka a taktiež aj maličké kuriatka. Zvieratkách sme sa mohli dotknúť, pohladkať, aj sa s nimi porozprávať . Osviežili sme sa ešte studeným nanukom a nasadali do autobusu. Plní zážitkov sme sa šťastlivo vrátili domov .

  • Opekačka

    Deň pred oficiálnym začiatkom leta sme sa rozhodli využiť na triednu opekačku. Počasie nám od rána prialo. Slniečko svietilo a my, nabalení špekáčikmi, zeleninou, chlebíkom a inými dobrotami sme zasadli k ohníku. Veru, nejeden jazyk by sa oblízal, keby uvidel tú hostinu. Po sýtom obede sa nám žiadala obedná pauza v podobe oddychu pod stromami. Domov sme odchádzali vydymení a s prázdnymi dózičkami😊

  • Medzinárodný deň detí v škole

    Medzinárodný deň detí je sviatok detí, ktorý oslavujú deti v mnohých krajinách. My sme sa ho rozhodli osláviť kvízovo-športovým predpoludním. Ráno sme sa zišli v škole, aby sme si oprášili poznatky zo zdravovedy, vyskúšali obväzovanie rán, aj uloženie raneného do stabilizovanej polohy. Po absolvovaní teórie sme šliapali na obecné ihrisko, kde sme si vyskúšali naše sily. Začali sme hrou na kohútov a z uchmatnutých písmen vyskladali kľúčové slovo. Prácu na políčku sme okúsili pri sadení, zbere a zvážaní zemiakov. Aby sme sa veľmi nevyšťavili, oddýchli sem si v tieni pri jedení melóna. Po prestávke sme zapojili hlavičky a riešili kvízové úlohy. Veru, niektorí sa aj potrápili, ...

    V závere sme si oddýchli ako babičky, pri zbere kvetín do vážičky😊 Víťazmi sme boli všetci a z tohto dňa sme si odniesli úsmevné spomienky a malý darček ako odmenu.

  • Školský výlet Alpinka

    Dva týždne pred koncom školského roka sme sa vybrali na školský výlet. Ráno sme sa zišli na parkovisku a nedočkavo vyčkávali na autobus, ktorý nás zaviezol na košickú železničku Čermeľ. V otvorenom vagóne sme sa viezli lesom a obdivovali okolitú prírodu. Po príchode na Alpinku sme sa poponáhľali k Tarzanii a začala sa zábava. Každý z nás vyfasoval ochrannú prilbu, bezpečnostné popruhy a základné pokyny k pohybu na lezeckej dráhe. Po dráhe sme sa premiestňovali spúšťaním, lezením, prekračovali hojdacie laná a najmä, prekonávali sami seba. Po dvoch hodinách intenzívneho pohybu sme si doplnili energiu výdatným obedom, minuli peniažky na suveníry a spokojní opúšťali areál Alpinky. Počas čakania na spiatočný vlak sme vyskúšali vlakové svetelné signály a rozozvučali okolie hlasitým cengotom. V závere výletu dostal zabrať aj kolotoč na stanici, ktorým sme si krátili chvíle čakania. Unavení z celého dňa sme sa usadili v minibuse a rozprávali o tom, čo sme počas celého dňa zažili.

  • Slávnostné vystúpenie - Deň rodiny ZŠ s MŠ

    14. 6. 2023

    Krásnym program potešili všetkých rodičov, súrodencov, babky a dedkov, tety a ujov naše detičky z materskej školičky, ale aj veľkí školáci zo základnej školy. S malými škôlkármi  sme sa dostali do rozprávky o Snehulienke a siedmych trpaslíkoch, nechýbala rozprávačka, ktorá nás viedla celou rozprávkou, trpaslíci, macocha so svojím zrkadlom a kráľovič, ktorý našu Snehulienku zobudil bozkom a zobral si za ženu. Rozprávka skončila šťastne – veľkou svadbou. Veľkí školáci prítomných potešili programom na ľudovú nôtu. V úvodnej časti školáci vyrábali konope, aby pomohli kamarátovi Adamovi zaplátať dieru na nohaviciach kvôli svadobnej veselici. Za hudobného doprovodu huslí sa prespievali celou svadobnou hostinou a odprevadili mladomanželov na cestu životom. V závere sa školáci zahrali na vláčik a priviezli so sebou zatúlané chlapča z Ameriky. Ten okúsil ich tanečné schopnosti a zmysel pre humor. Chlapci si "zapálili cigáro" a rozhodli sa odcestovať do sveta. 

  • Pirátska noc v MŠ

    2. 6. 2023

    „Všetkým smelým pirátom, zasielame správu obratom:

    Hľadáme smelú posádku, a tak neseď doma na zadku.

    V prístave už čaká loď, zbaľ veci a s nami poď.

    Na cestu sa vydáme, poklad hľadať budeme.“

    A je to tu, prišiel vytúžený dlho očakávaný deň pre naše detičky - Pirátska noc v škôlke. Aj keď nám počasie veľmi neprialo, naši pirátom to vôbec neprekážalo. Všetci poriadne vyzbrojení nastúpili na pirátsku loď, spoločne zložili pirátsku prísahu a pustili sa do súťaženia: chytali udicou rybky, kŕmili veľkého žraloka hádzaním loptičiek do jeho papule, po slepiačky hľadali zlato v kope piesku, zachraňovali topiaceho záchranným kolesom, navigovali lodičky, aby sa dostali do prístavu a nakoniec súťažili v ťahaní lodičiek s pasažierom na druhý breh rieky. Zabávali sa všetci a po skvelých pirátskych hot-dog-och dobre prichystaní vybrali sa hľadať poklad podľa mapy a indícií. To bolo radosti keď sme poklad našli. Spravodlivo ho rozdelil kapitán a už celá posádka unavená ľahla do spacákov spať. Nevieme ani kedy prišlo ráno a už sme odchádzali domov plní zážitkov. Bolo super.

  • Stavanie mája - MŠ

    2. 5. 2023

    Naša škôlka tento rok opeknela postavený  krásnym prvým májom. Detičky sme oboznámili s týmto krásnym zvykom a pustili sa do práce. Krásny strom brezku sme si prizdobili farebnými stužkami a začali spievať pesničky a tancovať okolo neho. Všetkým sa to náramne páčilo a nevedeli sa vynadívať na náš vyzdobený prvý máj.

  • Exkurzia do hvezdárne a planetária-MŠ

    28. 4. 2023

    Prišiel ten dlho očakávaný deň, kedy sme sa spoločne na autobuse vybrali do Prešova na exkurziu hvezdárne a planetária. Odviezli sme sa tam autobusom, pekne slušne sme sa pozdravili a netrpezlivo čakali, kedy tam už budeme. Keď sme dorazili do cieľa, nestačili sme sa čudovať. Teta sprievodkyňa nám poukazovala hvezdáreň,  v jednej premietacej miestnosti sme videli rozprávku o slniečku a ako je to vo vesmíre a v ďalšej miestnosti, ktorá nám pripomínala oblohu a boli tam špeciálne prístroje, tam sme videli rozprávku „Martin a hviezdy“. Detičky boli nadšené z hvezdárne a planetária, najradšej by tam aj ostali, ale už sme sa kuseli vrátiť, lebo bol najvyšší čas. Už len cesta autobusom do škôlky, ktorú sme zvládli na jednotku a bolo po našom výlete. Ďakujeme za krásne a netradičné dopoludnie.

  • Deň Zeme v MŠ

    24. 4. 2023

    „Dnes má sviatok naša Zem, kvetinku jej prinesiem. Ale lepšie asi spravím, keď v triedení odpadu, ani raz už nepoľavím. Separovať budem všetko, ako v práci Julkin dedko.“

    Už od samého rána sme pracovali, aby sme potešili a trocha vyfarbili a vyčistili našu matičku Zem. Najprv sme vyrábali čelenky, ktoré sme dotvorili podľa vlastnej fantázie, potom triedili odpad do farebných vriec určených na rozdelenie odpadu: žltý- plast, modrý- papier, zelený- sklo, červený- kov(plechovky) a vyrobili nástenku so všetkým vytriedeným odpadom. Posilnení desiatou sa vybrali detičky vonku skrášliť všakovakými obrázkami náš dvor maľbou na potravinársku fóliu a už sa pustili do sadenia kvetín a črepníky si krásne dofarbili a naša matička Zem sa už môže len a len usmievať. :-)

  • Hviezdoslavov Kubín 2023

    „Na tej lúke, za tým plotom, hudie svrček o čom – o tom, od večera nemýlene hudie svojej mladej žene.“ Takto zneli prvé verše básne, ktorou sme zahájili recitačnú súťaž školákov Hviezdoslavov Kubín. Na výbere textu si dali súťažiaci záležať, preto sme sa dobre pobavili na Jožkovi Pletkovi, Laktibradovi, a iných príhodách z básní. Chvíle napätia čakajúc na poradie vystriedala velikánska úľava a  zaslúžený potlesk pre každého recitátora. Odmenou pre tých najlepších recitátorov boli knihy, no ani ostatní účinkujúci neostali naprázdno. Domov si odniesli záložky, sladkú dobrotu a pochvalu za poctivú prípravu.

  • Jarná brigáda v ZŠ

    24.3.2023

    V piatok pred víkendom sme si všetci v škole vysúkali rukávy  a dali sme sa spoločne do skrášľovania okolia našej školy. S dobrou náladou a slniečkom nad hlavou nám robota išla od ruky. Zanedlho sme mali vyhrabaný trávnik, ostrihaný orgován, upravený kvetinový záhon a dievčatá nezabudli pozametať príjazdovú cestu. Chlapci si zašoférovali s fúrikmi. S výsledkom našej práce sme boli spokojní a zožali sme veľkú pochvalu. Za odmenu sme od našich pani učiteliek dostali sladkú odmenu.

     

  • Predškoláci v ZŠ

    V pondelok 27.3. pozvanie do ZŠ prijali predškoláci z našej MŠ. Spolu s pani riaditeľkou si pri hre na námorníkov otestovali svoju pripravenosť do školy. Pred samotnou plavbou si všetci spoločne z papiera poskladali lodičku a na ňu si každý napísal svoje meno. Precvičili si počítanie, keď zachraňovali čísla hodené cez palubu, či pri nakladaní zásom na palubu: ovocie, zeleninu, a rôzne domáce zvieratá. Otestovali si svoju pamäť i pozornosť pri vypracovávaní pracovného listu.

    Veľmi sa im páčila aj zábavná hodina anglického jazyka s pani učiteľkou Jankou. Za krátky čas sa naučili:

    1. Pozdrav - Predstavenie sa

     Hello, Hi, - I am Janka. Who are you? (Aktivita s loptou)

    2. Predstavenie malých škriatkov bábky - Bud a Holly.

    I am a girl. I am a boy.

    3. Počítanie do 5. (prsty na rukách, tlieskanie, skákanie, búchanie na dlážke)

    4. Orientácia v priestore - in/out

     Látkový domček - I am in the house.

    5. Pieseň - open/shut, big/small, please/no, thank you, fast/slow, loud/quiet, peek a boo - gestá

    6. Názvy hračiek - teddy, car, house, ball

    7. Farby - hra (Dotkni sa farby) Touch the colour

    Dôraz sa kladie na maximálne využitie všetkých zmyslov pri výučbe angličtiny, ako aj na hravé a zábavné aktivity, pri ktorých sú detičky ponorené hneď do anglického prostredia, v ktorom sa podporuje ich porozumenie a okamžité rozprávanie.

    Už sa na budúcich prváčikov všetci tešíme.

  • Svetový deň vody v ŠKD

    Tému Svetového dňa vody  sme v ŠKD otvorili diskusiou o tom, prečo je potrebná vody a jej ochrana. Pokračovali sme príbehom O dobrodružnom putovaní dažďových kvapôčok, ktorý sme na tabuli doplnili schémou kolobehu vody v prírode. Na osvieženie sme si urobili ochutnávku rôznych druhov vôd a hádali, o aký typ vody ide (minerálna, dojčenská, perlivá, pramenitá). V závere sme vytvorili odkazy vo fľašiach, ktoré obsahovali naše dobré rady o ochrane/šetrení vody pre budúce generácie.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola a materská škola Gregorovce
    Základná škola - Gregorovce 93
    Materská škola - Gregorovce 88
  • Základná škola +421517762766,
    Materská škola 051/7762 778,

Fotogaléria