Navigácia

  • "Od Kataríny do Vianoc"- vianočná besiedka ZŠ

    21.12.- Priblížil sa čias Vianoc a my sme sa rozhodli, že vo vianočnej besiedke pripomenieme našim blízkym staré slovenské ľudové tradície našich predkov „ Od Kataríny do Vianoc“. V programe nechýbala katarínska zábava, liatie olova na Ondreja, Lucky a vymetanie zlých duchov, veštenie o vydaji, čerešňové Barborky, či prípravy detí na Mikuláša a samotná príprava štedrého večera. V závere sme si spoločne zaspievali Tichú noc a zaželali pokojné Vianoce a šťastný nový rok.

  • Medovníková pekárnička v MŠ

    S príchodom Vianoc sa spája množstvo príprav, ktoré ich robia krajšími, teplejšími a voňavejšími. Tradične ako každý rok sa naša MŠ zmenila na medovníkovú pekárničku. V úvode sme sa porozprávali o prichádzajúcich vianočných sviatkoch, tradíciách, predstavili sme si recept na medovníky, vymenovali potrebné suroviny a postup ich výroby. Deti sa s nadšením pustili do práce. Miesili, vaľkali, vykrajovali a samozrejme "potajomky" ochutnávali. Počas práce panovala atmosféra nadšenia, radosti, smiechu a vzájomnej spolupráce. Deti do výroby medovníkov vložili kus svojho srdiečka a tak sa všetky medovníky vydarili na jednotku.

  • Vianočná tvorivá dielnička v MŠ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná tvorivá dielnička v MŠ.

    Opäť sú tu najkrajšie sviatky v roku vytúžené Vianoce. Nakoľko sa nám opäť v tento rok nepodarilo uskutočniť vianočné vystúpenie, vymysleli sme si pre našich rodičov náhradný program - Vianočnú tvorivú dielničku. Najprv sme si ctenú návštevu pekne privítali, zarecitovali im, zaspievali, pripili si spoločne výborným punčom a pustili sa do výroby vianočných ozdôbok na náš drevený stromček. Rodičia spolu so svojimi deťúrencami tvorili jedna radosť. A po dobre odvedenej práci sme sa premiestnili do spodných priestorov, krásne vyzdobených, vysvietených a tam už čakalo prekvapenie – vynikajúca kapustnica. Všetci sme si na nej pochutnali, pri punči trocha posedeli a porozprávali sa. Bolo to veľmi príjemné spoločné popoludnie. Všetkým prajeme krásne a pokojné Vianoce.

  • Vianočné prianie

  • Vianočná besiedka

  • Mikulášska nádielka v MŠ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikulášska nádielka v MŠ.

    Túžobne očakávaný 6. december a s ním návšteva Mikuláša je konečne tu. Ani my v našej MŠ sme sa ho nevedeli dočkať. Vyzerali sme ho cez okná už od samého rána- pripravili si pre neho keksíky a pohár mliečka, lebo určite bude veľmi hladný a unavený. A oplatilo sa. Najprv bolo počuť zvonček a už sme ho mali v triede. Detičky plné radosti a plné očakávania obzerali si Mikuláša. Smelo sa s ním porozprávali a už čakali na odmeny. Mikuláš prišiel dobre pripravený so zoznamom detí, aby na nikoho nezabudol. Každý si prišiel pre darček a pekne si sadol Mikulášovi na kolená. Ako poďakovanie sme mu pekne zaspievali a zarecitovali básničky a obdarovali ho aj našimi kresbami. Nezdržal sa dlho, lebo sa ponáhľal pomôcť anjelikovi a čertovi so saňami, lebo zapadli v kope snehu na streche školy. Pekne sme sa s ním rozlúčili a zamávali mu. Tešíme sa zas o rok :-)

  • Exkurzia do technického múzea

    8.12. Žiaci ZŠ si urobili Mikulášsky výlet do Košíc. Cieľom výletu bolo Technické múzeum. Ráno nás prekvapil poriadny mráz, ale kým sme pricestovali vlakom do Košíc, bolo príjemné a slnečné počasie. Hneď v úvode  si tretiaci a štvrtáci vyskúšali prácu s plánom Košíc, rýchlo sa v ňom zorientovali a našli cestu do múzea. Tam už na nás čakalo množstvo zaujímavých technických „stariniek“, ale najväčším lákadlom expozície bol šifrovací stroj Enigma.  Počas prehliadky si pani sprievodkyňa pripravila pre deti hru na detektíva- množstvo hádaniek a úloh. Za odmenu sa deti mohli vyšantiť v miestnostiach s množstvom technických hračiek. Na obed pozvali pani učiteľky deti do pizzérie. Po obede sme si ešte navštívili Dóm sv. Alžbety, poobzerali vianočné stánky , nakúpili suveníry a darčeky a spokojní a plní zážitkov sme sa vrátili domov.

  • Mikulášska nádielka v ZŠ

     "Na svätého Mikuláša, neučí sa, neskúša sa. Keby ste nás skúšali, päťky by sa sypali!" Takéto privítanie čakalo na pani učiteľku Zuzku na tabuli v stredu ráno 6. decembra. Deti síce prišli do školy  s aktovkami, ale netušili, že aj pani učiteľka si pre nich pripravila mikulášske prekvapenie a celé predpoludnie vyplnila hrami a súťažami. Na zahriatie si zasúťažili v rýchlosti obliekania zimných doplnkov. Pokračovali vedomostnou časťou, aby si ušetrili dych na loptičkový fúkací futbal. Na chodbe si zahrali trpasličie človeče aj curling. Posilnení dobrotami z mikuláškeho balíčka deti chytali do vreca loptičky a svoje motorické zručnosti okúsili pri stavbe najvyššej veže. Mikulášskou bodkou za zábavným poredpoludním bola sánkovačka na neďalekom svahu:-) Veď posúďte sami:-)

  • Všetkovedko na škole

    28.11. si žiaci ZŠ zmerali svoje sily so žiakmi z celého Slovenska vo vedomostnej súťaži VŠETKOVEDKO. Zapojili sa žiaci všetkých ročníkov, dokonca výzvu prijali aj prváci a ukázali svoju šikovnosť. Na výsledky sme si museli trošku počkať, ale úspešní riešitelia si odniesli pekné ceny, diplomy a upomienkové predmety.

  • Prípravy na Mikuláša

    30.11. – Príprava na Mikuláša. Na konci roka, keď sa priblíži čas Mikuláša a Vianoc, sa deti akoby zázrakom polepšia. Ktohovie prečo? My sme sa tohto roku na Mikuláša pripravili. Deti si nielen vyčistili čižmy , ale dokonca si takúto mikulášsku čižmičku aj sami ušili. A verte, že robota im išla od ruky. Veď posúďte sami. Toho roku im Mikuláš v predstihu aj nadelil trochu snehu, na ktorý nebolo treba deti nútiť. Užili si ho poriadne.

  • iBOBOR na škole

    7.11. a 10.11. sa žiaci zapojili do súťaže iBOBOR .Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Úlohou súťaže je  iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách Drobci- 2.r   a  Bobríci 3.r. a 4.r.                         

  • Deň materských škôl

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň materských škôl .

    Prešiel rok a opäť naša MŠ oslavuje svoj sviatok – „Deň materských škôl“ . Dobre pripravení sme sa hneď z rána pustili do práce – najprv vyrobili plagát – kde sme odtlačili rúčky všetkých detičiek v MŠ a pekne vymaľovali logo MŠ, každý si vymaľoval obrázok svojich kamarátov so srdiečkom v strede, ktorý nám hovorí o tom, ako sa máme všetci v škôlke veľmi radi. Po tomto pracovnom ráne už sme sa len zabávali, tancovali a spievali hymnu pre MŠ. Popri tom sa každý občerstvoval sladkosťami, veď čo by to bola za oslava bez keksíkov. Tak opäť o rok sa tešíme na tento veľký sviatok našej MŠ. "Naša škola má svoj deň, dnes spievame iba preň. Tancuj, spievaj, uč sa, hraj sa, tento deň sláv, zabávaj sa. Deti kričia: „veď to bol super deň materských škôl!“...

  • Kanisterapia v MŠ

    Vo štvrtok 2.11.2023 sme mali v našej MŠ veľmi milú návštevu. Prišla k nám teta Janka so svojou chlpatou kamarátkou Larou. Neexistuje prístroj, ktorý by zmeral tú radosť a nadšenie u detí, keď uvideli Laru. V úvode im teta Janka porozprávala niečo o Lare, o tom je ako je potrebné sa o psíkov starať, čo majú radi a čo zasa nie a tiež, že musíme byť opatrní, keď stretneme cudzieho psíka. Teta Janka si s Larou pripravili množstvo zaujímavých aktivít.  V jednotlivých aktivitách si deti precvičovali jemnú motoriku - odmeňovanie pamlskami, hladkanie, česanie, napájanie vodou, zapínanie a rozopínanie postroja, kotúľanie a schovávanie loptičiek. Deti mali možnosť vodiť Laru na vôdzke, precvičovanie rôznych polôh, túlenie a mojkanie. Otázkam zo strany detí nebolo konca kraja. Táto návšteva vo všetkých vyvolala krásne a hrejivé pocity a viedla k spontánnosti, akčnosti a taktiež uvolnenosti detí. 

    Ďakujeme teta Janka a Lara za krásne chvíle.

  • Jesenné tvorenie so starými rodičmi

    Tvorivé dielne so starými rodičmi sú našou obľúbenou jesennou aktivitou. Po vyučovaní sme sa už nevedeli dočkať našich starkých a plní energie sa pustili do prípravy triedy. A tak sme nosili, premiestňovali, chystali materiál a odrátavali čas. Nedočkavo sme čakali pri dverách, keby sa tam zjavia tí "naši." Babky sme zasvätili do tajov výroby krásnych listových kytičiek a dedkovia si oprášili spomienky z mladosti a vyrobili s chlapcami papierovú "strieľačku." Počas práce sme starkých pohostili kávičkou a čajom. K tomu sme si zahryzli koláčiky, ktoré si pre vnúčence pripravili babky. Po poctivo vykonanej robotke nás čakala ešte zábava - šnúrkový labyrint, pri ktorom museli spolupracovať starkí i vnúčence. Tešíme sa na ďalšie stretnutie!

  • Hovorme o jedle 2023

    Tretí októbrový týždeň patril súťaži Hovorme o jedle. Každý deň v týždni sme sa venovali jednej z vyhlásených tém zdravej výživy a prehlbovali svoje poznatky. Všetci sme si z domu priniesli kuchynské pomôcky a pustili sa do práce, ktorú sme si rozdelili podľa náročnosti. Prváci pripravovali z nakrájaného ovocia jabĺčkového ježka. Druháci čistili, krájali ovocie a zeleninku na cvilkový džúsik. Tretí a štvrtý ročník spojili sily, a ich výsledkom bol mrkvovo-jablkový šalátik. Spoločne sme si pochutnali na všetkých dobrotách a tešíme sa na ďalší ročník súťaže. 

  • Zábavné jesenné dielničky v MŠ "Babka, dedko, poď sa hrať!"

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zábavné jesenné dielničky v MŠ "Babka, dedko, poď sa hrať!".

    V jedno jesenné štvrtkové dopoludnie k nám zavítala netradičná, ale veľmi milá návšteva - naše babky a naši dedkovia. Detičky sa na nich pripravili, básničkou a pesničkou ich potešili. Krátku súťaž sme si pre nich pripravili, prekrytými očami a ohmatávaním- svoje vnúčatká rozpoznať mali. Každému starkému či starkej sa to podarilo a hneď sa všetci s veľkou húževnatosťou pustili do práce. Vyrábali sa rôzne domčeky, zvieratká a všakovaké postavičky. Fantázii sa medze nekládli. Na záver sme sa zaslúžene pohostili výborným čajíkom a koláčikom a spoločne si pozreli celú výstavku s našimi prácami. Všetkým sa páčilo a s úsmevom odchádzali zo škôlky. Tešíme sa zas o rok.

  • Jesenná brigáda

    26.10.

    Tak ako každý rok aj túto jeseň sme na škole zorganizovali jesennú brigádu. Počasie nám síce neprialo, ale nás to neodradilo. Vysúkali sme si rukávy a už sme sa zvŕtali pri práci. Hrabali sme lístie, zametali príjazdovú cestu i chodník, ostrihali omrznuté listy kvetov v záhonoch. Popoludní sme v ŠKD za pomoci pani učiteľky ešte vyrezali tekvičku do súťaže. Po poctivo vykonannej práci nás čakala sladká odmena.

  • Divadelné predstavenie - Maťko a Kubko

    24.10.

    V utorok našu školu navštívili kamaráti z MŠ, aby si spolu s našimi žiakmi pozreli rozprávku o Maťkovi a Kubkovi v podaní bábkového divadielka Gašparko. Maťko a Kubko sa tentokrát vybrali zachrániť svoju kamarátku vílu, ktorú uniesli do ďalekej zeme. Víla svojim krásnym spevom vyliečila princeznú, Maťko s Kubkom ju šťastne priviedli domov a pes Dunčo, ktorého nechali strážiť ovce na salaši, vytrestal zlú líšku. Rozprávanie sa nezaobišlo bez napätia, ale aj žartovných kúskov hlavných postáv, nádherných kulís a bábok, na ktoré sa deti  stále veľmi tešia. V závere  deti mohli nakuknúť do zákulisia bábkového divadla, poprezerať si bábky a vyfotiť sa s bábkoherečkami. Už teraz sa tešíme na budúce stretnutie.

  • POZVÁNKA

    OKTÓBER - MESIAC ÚCTY K STARŠÍM

  • Jesenné hubobranie

    28.9.

    Prvá hodina krúžku Vševedko sa naozaj vydarila. Pôvodná turistická vychádzka do lesa spojená so zberom lesných plodov na jesenné tvorenie sa zvrtla na úspešnú hubačku. Prvú lastovičku objavil Riško a potom sa s hubami- bedľami roztrhlo vrece. Aj keď všetci veľmo dobre vieme, že v lese sa nekričí, radosť a nadšenie z hubačky bolo na neudržanie. Z každej strany sa ozývali šťastné výkriky detí " Mám hubu...ja som našiel ešte väčšiu... a ja mám najviac...!" Najväčšiu radosť mali tí, ktorí ešte nikdy huby nezbierali. No za takýto úlovok by sa nehanbil ani skúsený hubár. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola a materská škola Gregorovce
    Základná škola - Gregorovce 93
    Materská škola - Gregorovce 88
  • Základná škola +421517762766,
    Materská škola 051/7762 778,

Fotogaléria