Navigácia

  • Výberové konanie na miesto riaditeľa ZŠ

    OZNÁMENIE O VYHLÁSENÍ VÝBEROVÉHO KONANIA
    Obec Gregorovce
    podľa § 4 ods.1 zákona NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov v spojení s § 5 zákona NR SR č. 552/2003 Z. z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov vyhlasuje

    výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľa/ky školy:
    Základná škola, Gregorovce 93, 082 66 Gregorovce

    u zriaďovateľa: Obec Gregorovce, Gregorovce 88, 082 66 Gregorovce

    (viď príloha)

  • Happy Easter!

    26.3. Na hodinách anglického jazyka si žiaci spolu s pani učiteľkou Jankou užili predveľkonočné chvíle. Porozprávala im o tradíciách Veľkej noci v Anglicku. Pani učiteľka si pre žiakov pripravila rôzne úlohy a hry na interaktívnej tabuli, kde museli hľadať vajíčka a spoločne si vyrobili aj Veľkonočný pozdrav.

    Tak veselú Veľkú noc – Happy Easter!

  • Matematický klokan

    26.3. sa na ZŠ konala matematická súťaž MATEMATICKÝ  KLOKAN. Naši  žiaci si opäť mali možnosť zmerať svoje sily. Tohto roku sa do súťaže zapojilo celkovo 11 žiakov zo všetkých ročníkov. Na súťažiacich čakalo množstvo zaujímavých úloh, v ktorých si vyskúšali svoju zručnosť v počítaní, svoju predstavivosť aj logické myslenie. Aj keď sa počas súťaže v triede vznášalo pravé súťažné napätie, na konci všetci s úsmevom odovzdávali svoje odpoveďové hárky. Už sa nevieme dočkať výsledkov. Držíme palce.

  • Divadelné predstavenie Gašparko

    26.3.2024

    Krátko pred veľkonočnými prázdninami k nám zavítalo divadielko Gašparko. Tentokrát si  pre deti a MŠ a ZŠ pripravilo rozprávku O Šípkovej Ruženke. Deti so zatajeným dychom sledovali príbeh krásnej princeznej Ruženky, jej verného kamaráta šaša, ktorý vykúzlil úsmevy na tvárach detí,  a zlej sudičky, ktorá uvalila na kráľovstvo hroznú kliadbu. Dej nádherne dopĺňala krásna a dramatická hudba a nádherne prepracované bábky i kulisy, ktoré si v závere predstavenia mohli deti pozrieť zblízka a dokonca vzať do ruky. Ako to už v rozprávkach býva, všetko sa dobre skončilo. Deťom sa predstavenie páčilo a hercov odmenili hlasitým potleskom.

  • Svetový deň vody v MŠ

    Rok nám prešiel ako voda  a ani sme sa nenazdali, opäť nám oslavuje svoj sviatok naša vodička. Dôkladne sme sa na to pripravili, aby sme si ten deň poriadne užili. Už z rána sa pracovalo: najprv plagátik sme si vytvorili, potom sa básničku naučili, vyrobili sme si veľký mráčik, z ktorého padali kvapky, taktiež sme si nezabudli povedať o vodnom cykle – ako to je s tou našou vodičkou – ako sa stále mení a tancuje si v prírode a v závere sme si vonku sami vyrábali penu nami vyrobenými penovými strojmi z plastových fliaš a ponožiek. Popri tom všetkom sme si celý deň spríjemňovali piesňou: „Na vode nám záleží“. Bola to krásna oslava našej – vašej vodičky.J

  • Hviezdoslavov Kubín

    21.3. Na prvý jarný deň sa v našej škole rozozvučali hlásky našich malých veľkých recitátorov. Už tradične v tento mesiac sa na našej škole koná súťaž v prednese poézie a prózy „ Hviezdoslavov Kubín“. Žiaci si pripravili naozaj zaujímavé, veselé i vtipné básničky a po chvíľke napätia a nervózneho búchania srdiečok sa triedou rozoznela ľubozvučná slovenčina v podobe krásnych veršíkov. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách tj. mladší žiaci a starší žiaci. Najlepšími recitátormi  školy sa stali súrodenci  Alžbetka a Miško Paľoví. Gratulujeme.

     

  • Štebotavý škôlkarik v MŠ

    21. 3. 2024

    „Haló, haló, správa k nám letí, začnite trénovať milé deti.

    Vytiahnite doma knižky, naučte sa s mamkou básničky.

    Do škôlky sa ponáhľajte, v súťaži sa predvádzajte.

    Vaše výkony s radosťou oceníme, odmeny si pre Vás pripravíme!“

    A naše detičky sa poriadne pripravili a nevedeli sa už dočkať, ako budú svoje recitačné výkony predvádzať pred odbornou porotou. Porota v zložení pán starosta, pán poslanec a pani vedúca ŠJ  sa tešili na detičky. Hneď v úvode všetkých prítomných privítala pani riaditeľka a dala slovo moderátorke. Recitátorov sme rozdelili do dvoch skupiniek starší – 5-6 roční a mladší 3-4 roční. Všetci boli pekne pripravení, recitovalo sa a dokonca aj spievalo. Porota ocenila každého, deťúrence si prevzali od pána starostu cenu a k tomu aj malinkú sladkosť. Nik neodišiel bez ceny.  Blahoželáme všetkým a vidíme sa zas o rok.

  • Zápis do MŠ na školský rok 2024/2025

  • Predškoláci v ZŠ

    12.3. V tento deň sme u nás na škole privítali predškolákov z našej MŠ- budúcich prváčikov a pripravili sme pre nich zábavné úlohy. Počas rozprávania rozprávky museli spolu s postavami deja plniť rôzne úlohy, v ktorých sme preverili ich znalosti z matematiky, prvouky, farieb, rozlišovania ovocia a zeleniny, grafomotoriky a samozrejme slušného správania, spolupráce. Úlohy zvládli na jednotku s hviezdičkou, a tak sa už teraz na nich tešíme pri zápise.

  • Beseda s pracovníčkou RÚVZ

    11.3. Našu školu navštívila pani z RÚVZ v Prešove a na besede nám porozprávala nie len o nástrahách aktuálne šíriacej sa choroby- žltačka typu A, ale hlavne o prevencii voči nej. Žiaci si v jednoduchých kvízoch vyskúšali svoje vedomosti o tom, ako sa chrániť pred žltačkou, ale nechýbala ani praktická ukážka správneho umývania rúk.

  • Zápis do 1. ročníka v šk.roku 2024/2025

  • Recitačná súťaž v MŠ "Štebotavý škôlkarik"

  • Vyhodnotenie súťaže "Najkrajšia vtáčia búdka"

    Zima ešte stále vládne. Aj keď ujo mrázik nás skromnejšie obdaril mrázikom, našim zvieratkám a zvlášť operencom je v tomto ročnom období stále chladno a sú hladné. Aj preto naša Mš v spolupráci s OcÚ Gregorovce vyhlásila veľkú súťaž o najkrajšiu vtáčiu búdku. Detičky nesklamali a spolu so svojimi rodičmi usilovne pracovali a poprinášali do MŠ nádherné búdky. P. starosta to mal pri vyhodnotení veľmi ťažké, lebo určiť, ktorá vtáčia búdka je najkrajšia nebolo vôbec jednoduché. Preto sa rozhodol, že všetky búdky sa umiestnia na 1. mieste. Výhercom blahoželáme. Búdky budú inštalované v lesoparku Vinica a my sa budeme starať o to, aby im nechýbalo zrnko.

  • Exkurzia " Deň 112"

    9.2.  sa žiaci ZŠ zúčastnili na akcii „DEŇ 112“, ktorý organizovali záchranné zložky v Prešove. Žiaci  mali možnosť pozrieť si prácu psovoda, nazrieť do áut záchranárov, hasičov i policajtov. Na jednotlivých stanovištiach boli pre nich pripravené praktické ukážky práce horských záchranárov, pracovníkov CO- vyskúšali si plynové masky, stretli sa s pracovníkmi Červeného kríža, kde si vyskúšali masáž srdca a umelé dýchanie na figurínach a pri mestských policajtoch si vyskúšali obleky a helmy . Ako pamiatku na tento deň si žiaci odnášali pekné upomienkové predmety.

  • Karneval v ZŠ

    8.2. Tak ako každý rok po úspešnom polroku aj tento sa v ZŠ konal karneval. Žiaci sa naň veľmi tešili a spolu s rodičmi poctivo pripravovali. Každý rok prekvapia nádhernými maskami , no tento rok boli rodičia s deťmi naozaj kreatívni. Bolo sa na čo pozerať. Hneď od začiatku sa rozprúdila bujará zábava, tancovanie a nechýbali ani súťaže, pohostenie a tradičný stoličkový tanec. Za odmenu si masky mohli vyžrebovať v tombole malú hračku.

  • Karneval v MŠ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval v MŠ.

    „Karneval, karneval, tešíte sa už deti, karneval, karneval, tešia sa už všetci. Karneval, karneval tancovať ideme, karneval , karneval, baviť sa budeme.“ Pospevovali sme si všetci a už nedočkaví od samého rána, kedy sa oblečieme do vysnívaných kostýmov. Zrazu sa naši kamaráti premenili na pirátov, spidermanov, batmanov, princezné, Elze a Anny, Snehulienky, lekárov, kozmonautov, mačičky, pilotov, futbalistov a dokonca prišli kamarátky sestričky Danka a Janka. Radosti bolo veľa tance, spevy a taktiež ochutnávka dobrôt, ktoré si detičky poprinášali. Nechýbali súťaže, kde si deťúrence zmerali svoju rýchlosť, obratnosť a šikovnosť. Krásne a hlavne veselé dopoludnie to bolo. Tešíme sa zas o rok na ďalší veselý karneval. :-)

  • Návšteva bábkového divadla BABADLO

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva bábkového divadla BABADLO.

    V pondelok 29.1.2024 sme sa vybrali do bábkového divadielka Babadlo. Prišiel pre nás objednaný autobus, na ktorý sme sa všetci veľmi tešili. Pekne si posadali a nik ani muk, všetci v tichosti si vychutnávali cestu do mesta Prešov. Ani sme sa nenazdali a boli sme na mieste. Čakali nás tam tety z divadielka, ktoré nás chválili, ako sa vieme pekne správať. Rozprávočka mohla začať. Keďže sestričky Danku a Janku my veľmi dobre poznáme, o to sme sa viac na nich tešili, čo budú tento krát vystrájať. Rozprávočka sa nám veľmi páčila - bola skvelá, nasmiali sme sa a aj veľa naučili. Po predstavení sme pekne poďakovali a s milými tetuškami rozlúčili. Ešte sme si urobili krátku prechádzku po solivare a pozorovali kačičky vo vode. Páčili sa nám, zamávali sme im a už sa pobrali autobusom späť do škôlky. Bol to super deň.

  • Súťaž "Najkrajšia vtáčia búdka" v MŠ

  • Dopravná výchova netradične

    11.1.  Hneď po vianočných prázdninách na nás čakala úžasná zážitková hodina dopravnej výchovy. Pán Fischer mal pre žiakov pripravené nielen pútavé rozprávanie a príklady z cestnej premávky, ale najviac sa žiakom páčila praktická jazda na štvorkolke. Vyskúšali si svoje vedomosti o dopravných značkách, o semafore a pravidlách cestnej premávky. Najviac sa žiakom páčila jazda s tzv. alkoholovými okuliarmi- ako vidia vodiči pod vplyvom alkoholu. Hodinu si žiaci veľmi užili. V závere sa poďakovali za skvelú zábavu i poučenie.

     

  • Dopravná výchova v MŠ

    11. januára 2024 sme zažili s našími deťmi super dopoludnie. Navštívil nás pán Fischer. Deťom porozprával o pravidlách bezpečného správania na ceste, o tom ako sa majú správať chodci, ale aj vodiči. Najúžasnejším zážitkom pre deti bolo, že si mohli vyskúšať jazdu autíčkom po umelo vytvorenej ceste s dopravnými značkami, ktoré deti všetky správne pomenovali. Deti jazdu zvládli na jednotku. Potom nasledovala jazda so špeciálnymi okuliarmi, cez ktoré deti videli akokeby si dali pred jazdou alkohol. Bolo to poučné a aj veľmi zábavné.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola a materská škola Gregorovce
    Základná škola - Gregorovce 93
    Materská škola - Gregorovce 88
  • Základná škola +421517762766,
    Materská škola 051/7762 778,

Fotogaléria