Navigácia

  • Pečenie medovníkov v MŠ

    12. 12. 2019

    Vianoce bez pečenia medovníčkov, by nemohli ani začať. Ich vôňa sa dnes niesla celou materskou školou.  Všetky šikovné ručičky sa zapojili do práce, a naše sladké a voňavé medovníky boli hneď na svete. Poctivo sme ich všetci ochutnali  a môžeme povedať, že sú výborné!  Stačí prísť ochutnať.

  • Korčuliarsky kurz ZŠ

    november 2019

    Naši žiaci v novembri absolvovali korčuliarsky kurz v PSK Aréne. Žiaci získavali základy techniky korčuľovania, neskôr sa v ňom zdokonaľovali. Pritom sa zabavili a zdravo si zašportovali. V šatniach na štadióne sa všetci rýchlo vystrojili, obuli korčule, založili prilby, natiahli rukavice a veselo vyšli na ľad. Niektorí stáli na ľade prvýkrát so strachom v očiach. Postupne sa osmelili a neodradilo ich ani pár pádov. Poďakovanie patrí milým trénerom, ktorí našich korčuliarov počas celého týždňa povzbudzovali a pomáhali im prekonáť prvé prekážky na ľade.  

  • 1. miesto – „Ochranárik čísla tiesňového volania 112 a civilnej ochrany“ – Mš

    Aj tento šk. rok sme sa zapojili do výtvarnej súťaže : "Ochranárik čísla tiesňového volania 112 a civilnej ochrany." Deti maľovali na tému: "Záchranári na lúke, v lese, v horskom teréne" a práca nášho Tobiáška Šoltýsa sa im natoľko zapáčila, že vyhral 1. miesto v tejto súťaži. Postupujeme do ďalšieho kola. Blahoželáme mu:-)...a samozrejme držíme silno palce.

  • Korčuliarsky kurz MŠ

    26. 11. 2019

    Ani tento školský rok sa nezaobišiel bez korčuliarskeho kurzu. Veľká radosť a nadšenie sprevádzalo našich korčuliarov po celý čas kurzu. Nevedeli sa už dočkať, kedy budú stáť na ľadovej ploche. Aj keď sem – tam s maličkou obavou a rešpektom, ale stále to zvládali statočne. Pokúšali sa udržať rovnováhu za pomoci kovovej hrazdičky, ktorá im bola stále nápomocná. Manipulovali s rôznymi predmetmi - kužele, klobúčiky, loptičky a iné. Aj pán tréner bol s korčuliarmi spokojný a chválil ich. Boli disciplinovaní a počúvali ho na slovo. Naše detičky úlohu korčuliara zvládli ukážkovo. Za ich šikovnosť a oddanosť dostali zaslúžené diplomy. Veríme, že sa znova raz stretneme na ľadovej ploche.

  • Deň materských škôl

    4. 11. 2019

    Na základe iniciatívy Slovenského výboru Svetovej organizácie pre predškolskú výchovu (SV OMEP) bol vyhlásený 4. november  za Deň materských škôl.  Aj my sme sa teda zapojili a oslávili tento deň ako sa patrí. Spevom, tancom a spoločnými hrami sa nenieslo celé naše dopoludnie. Spoločne  sme vytvorili krásny transparent , aby každý vedel, že v našej školičke sa máme všetci radi a každý je tu vítaný!

  • Ponožkový október

    október 2019

    Prečo sú ponožky pre ľudí bez domova dôležité? My to vieme, a preto sme sa zapojili do akcie Podaj ďalej ponožky a vyzbierali sme ponožky pre tých, ktorí ich potrebujú. 

     

  • Canisterapia v MŠ

    25. 10. 2019

    Prišla k nám vzácna návšteva! Malý psík Riško so svojou paničkou nám ukázali, čo všetko taký psík dokáže, a že psíkov sa vôbec nemusíme báť, len sa k ním musíme pekne správať. Spoločne sme hľadali maškrty podľa čuchu a zistili, že psíkovi Riškovi to šlo oveľa lepšie.  Bola to veľká zábava a už teraz sa tešíme, že sa niekedy znovu stretneme.

  • Zachovajme tradície-nakladanie kapusty v MŠ

    22. 10. 2019

    Dátum 22. október je znakom toho, že už je najvyšší čas nakladať kapustu, aby sme si pochutnali nielen na vianočnej kapustnici, ale aj na iných dobrotkách z kapusty. Potrebné je dodržať dôležité pravidlá a správnu postupnosť nakladania kapusty. Najprv sme si umyli sklíčka, kapustu očistili a hoblíkom nastrúhali, pripravili cibuľu a  zmes zo soli, nového a čierneho korenia, nakladača a bobkového listu. Pustili sme sa do práce. Naše výrobky môžte vidieť na výstavke.

  • AHA! - Krásna matematika - MŠ

    Už názov nám prezrádzal, že naozaj pôjde nielen o zábavnú, ale aj krásnu matematiku. Naši predškoláci si mohli vykúšať svoju predstavivosť, kde tvary boli postavené z tangramov, blokov či loptičiek a deti sa mohli dostať nenápadne do tajomstiev matematiky. Našim predškolákom sa výstava veľmi páčila.

  • Krásna matematika - AHA!

    18. 10. 2019

    Zdá sa vám matematika nudná, nezábavná, prípadne ťažká? V piatok 18.10. sa naši žiaci a predškoláci  presvedčili, že matematika môže byť práve naopak zábavná a vôbec nie nezaujímavá.

          Kde? Na výstave Aha! Krásna matematika. Výstava predstavila  žiakom  mnohé matematické zákony ako Ludolfovo číslo, Pytagorovu veta, malú násobilku, Tálesovu vetu, Pascalov trojuholník, Möbiovu pásku, Galtonovu krivku a mnoho ďalších. Koncept výstavy je však unikátny, pretože prezentuje informácie vo forme zábavných úloh. Nenájdu sa tam žiadne exponáty za sklom, práve naopak. 

         Cieľom je, aby sa každé dieťa s exponátom pohralo a zažilo tak jedinečnú skúsenosť, ktorá prispeje ku kvalitnej spomienke. Naši žiaci si to plne užili a už teraz sa tešia na ďalšiu výstavu v AHA! 

  • LAND ART v ZŠ

    17. 10. 2019

    Teplé babie leto nás vyhnalo von do prírody.

    Príroda je krásna, pomáhala nám hrať sa. Hrali sme sa s ňou s našou fantáziou. Pomáhala nám vytvárať krásne výtvory z prírody. 

    Land art čiže umenie krajiny je umelecký smer 60. rokov, ktorý vznikol v USA. Má blízko k fotografii krajiny. Uplatňuje prechod z ateliérov do prírody a má svoj predobraz v histórii.

     

  • Deň mlieka v MŠ

    26. 9. 2019

    Deň mlieka sme si pripomenuli aj v našej školičke. Oblečení v bielej farbe sme sa dozvedeli, odkiaľ k nám prichádza mliečko, čo sa z neho vyrába a ako veľmi je prospešné pre naše zdravie. Syr, tvaroh aj šľahačka nám veľmi chutili. Dokonca nás prišli navštíviť kamarátky kravičky, ktoré sme si mohli vyskúšať podojiť. Bola to veľká zábava! Takže nezabúdajme „Kto chce zdravý byť, musí mliečko piť!“ 

  • Návšteva divadielka Crocus Theatre

    20. 9. 2019

     „Kačky Rapotačky“ malo názov predstavenia divadielka -Crocus Theatre. Že to boli ozajstné „Rapotačky“, sme sa dozvedeli hneď na začiatku. Tancovali, spievali, prekrikovali sa, no naučili nás aj mnoho dôležitých vecí. Napríklad, čo robiť keď sa stratíme, kam patria odpadky, pozdraviť sa po anglicky aj po francúzsky a dokonca nás naučili aj pesničku. U školákov aj škôlkárov malo predstavenie veľký úspech, a preto sa už teraz tešíme na ďalšiu návštevu.

  • Výlet MŠ - Babyland

    24.06.2019

    HURÁÁÁ VÝLET ....... týmto pokrikom sme sa vybrali do najväčšieho a najlepšie vybaveného inriska na Liptove. Uprostred nádhernej liptovskej prírody sme objavovali skutočné detské kráľovstvo BABYLAND s desiatkami zábavných, adrenalínových a športových atrakcií. Po príchode nás privítali indiánky z kmeňa Apaču, ktoré nás sprevádzali počas celého nášho pobytu. V úvode nám predstavili areál a rozdelili si detičky do dvoch skupín. Celý deň sa s deťmi hrali, súťažili, objavovali, vymýšľali rôzne zábavné aktivity a dobrodružstvá. Deti previedli zvieracou farmou, kde si mali možnosť pohladkať všetky zvieratká a dozvedieť sa o ich živote čo najviac. Potom sa deti premenili na kovbojov a zajazdili si na jazdeckých koníkov. Vyskúšali sme si každú atrakciu v exteréri, ale aj v zábavnej hale s guľôčkovými bazénmi, šmykľavkami a tobogánmi. Zábavy nebolo konca kraja a ak by to bolo možné, tak by tam naše detičky zostali dodnes ..... ale rozprávky je koniec :) .................bol to pre nás všetkých nezabudnuteľý zážitok.

  • Rozlúčková párty

    27. 6. 2019

    Vo štvrtok 27. 6., deň pred vysvedčením bol venovaný našej jedinej štvrtáčke - Julke. Kedže nám odchádza do piateho ročníka, usporiadali sme jej rozlúčkovú párty. Počas nej sme zorganizovali MISS, v ktorej si naše dievčatá zasúťažili v rôznych disciplínach. Aby šlo všetko podľa pravidiel, dohliadala nato porota - naši štyria chlapci. Počas prestávok, spoločne súťažili, tancovali, hostili sa výbornými koláčikmi... V závere sa vyhodnotili bodovacie listiny a udelili sme korunky trom dievčatám. Julke prajeme všetko dobré na druhom stupni v Prešove. :)

  • Rozlúčka s predškolákmi

    20. 6. 2019

    Znova to ubehlo ako voda. Čas nezastavíme a zo škôlky odlietajú do školy ďalší predškoláci. Rozlúčili sa s nami vo veľkom štýle a ukázali nám čo sa v nich skrýva. Spoločne sme sa pobavili nad čítaním čiernej kroniky, ochutnali tortu a zabávali sa až dovtedy, kým sa nám od únavy nezatvárali oči... Milí školáčikovia, želáme vám len to najlepšie, veľa úspechov a radosti, aby žiaden mrak nezakryl váš úsmev!

  • Školský výlet

    21. 6. 2019

    V piatok 21. júna, sme sa so žiakmi vybrali vlakom na Kapušanský hrad. Od stanice v Kapušanoch nás čakala ešte dlhá túra, pokiaľ sme sa na hrad dostali. Hore nás už čakal krásny výhľad. Žiaci sa dozvedeli niečo z histórie hradu, poopekali, zahrali sa na odvážnych rytierov. Cestou do Kapušan, sme sa zastavili v kostole, v ktorom si žiaci zaspievali pieseň a poobdivovali dedinský kostolík. Navštívili sme aj amfiteáter a veľké detské ihrisko. Takýto bol náš koncoročný výletík. Tešíme sa na ďalšie takéto dni. 

  • Noc v škole

    7. 6. 2019

    Naši žiaci sa v piatok 7. júna vybrali na výpravu za kameňom mudrcov. Počas našej magickej noci v škole, sa spolu s Gandalfom a Saxanou plnili rôzne úlohy, za ktoré získavali rôzne indície. Malí čarodejníci plnili rôzne úlohy, ako levitácia, beh za zlatým vajíčkom, vynorenie indície zo živej vody a mnoho iných. Indície si museli strážiť a zapísať do čarovnej tajničky. Na konci si uvarili magický lektvár, ktorý ich zaviedol ku hľadanému kameňu mudrcov. Po opekačke a súťažiach si žiaci oddýchli a následne pokračovala honba za pokladom! 

    Už teraz, sa spolu so žiakmi tešíme na ďalšiu Noc v škole.

  • Škola v prírode - Detský Babylon

    20. 5. 2019

    Tretí májový týždeň žiaci ZŠ a predškoláci z MŠ absolvovali školu v prírode - Detský Babylon v krásnom prostredí hotela Lomnistá v obci Jasenie. Celý týždeň sa niesol v duchu známej knihy Malý princ od A. S. Exuperyho.Každý deň navštívili deti so svojimi vedúcimi skupiny inú planétu a plnili rôzne úlohy. Počas pobytu nechýbala diskotéka, rytierske, hry súťaže, bingo, hry vonku i prechádzky v prírode. Posledný večer odohrali naše deti spolu s kamarátmi z Bratislavy pre svojich vyučujúcich nádheré divadielko o malom princovi, doplnené nápaditými kulisami a krásnymi piesňami. Nováčikovia školy v prírode z ZŠ aj drobci z MŠ zvládli týždeň bez mamiek úplne suverénne. O rok sa tešíme zas.

  • Noc v MŠ

    31. 5. 2019

    Huráááá! Konečne je tu! Noc v škôlke. Tento rok to však nebola len taká hocijaká, ale bola to noc, v ktorej sme sa naučili aj veľa užitočných vecí. Navštívili sme hasičov, ktorí nám predviedli a vysvetlili ako sa hasí požiar, nakukli sme aj do hasičskej zbrojnice  a obdivovali, čo všetko musia zvládať pri zásahu.  V škôlke nás už  potom čakala pizza, na ktorú sa nám už zbiehali slinky. Bola vynikajúca! A predstavte si, že keď sme sa v škôlke hrali na hasičov, záchranárov a policajtov, zrazu všade zhaslo svetlo a začal ozajstný požiarny poplach! Našťastie sme už vedeli, čo sa v takej situácií má robiť, takže nás hasiči bezpečne evakuovali von z budovy do hasičského auta. Hasičom ďakujeme! Bol to nezabudnuteľný zážitok.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola a materská škola Gregorovce
    Základná škola - Gregorovce 93
    Materská škola - Gregorovce 88
  • Základná škola +421517762766,
    Materská škola 051/7762 778,

Fotogaléria