Navigácia

  • Svetový deň mlieka v ZŠ

    Aj tento rok sa naša škola zapojila do projektu Svetový deň mlieka. Podstatou tohto dňa je upozorniť na dôležitosť pitia mlieka, mliečnych nápojov a ich zdravotné  prínosy pre rastúce deti.

    Všetci žiaci si priniesli mliečnu desiatu a prostredníctvom rôznych aktivít si pripomenuli tento deň. Ochutnali rôzne druhy syrov, tvaroh, bryndzu a ďalšie mliečne výrobky. 

    Veríme, že aj vďaka Svetovému dňu mlieka v školách, deti nevynechajú mliečne výrobky zo svojho stravného lístka.

  • Rozhodnutie zriaďovateľa o otvorení ZŠ s MŠ Gregorovce

    Rozhodnutie zriaďovateľa o otvorení ZŠ s MŠ Gregorovce

    V súvislosti s uvoľňovaním opatrení Vlády SR na zastavenie šírenia ochorenia COVID – 19 a na základe Rozhodnutia Ministerstva  školstva, vedy, výskumu a športu Číslo: 2020/12033:1-A2110 zo dňa 22. mája 2020 podľa § 150 ods. 8 zákona č.245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov v súlade s opatrením Úradu verejného zdravotníctva SR č. OLP/4204/2020 z 22. 5. 2020 ktorým rozšíril výnimku z uzatvorenia zariadení pre deti a mládež podľa § 24 zákona č. 355/2007 Z. z. nariadeného opatrením č.OLP/4083/2020 z 19. 5. 2020  ktorým sa  s účinnosťou od 1. júna 2020 obnovuje školské vyučovanie, ak tak rozhodne zriaďovateľ. 

     

    Obec Gregorovce ako zriaďovateľ Základnej školy s materskou školou

    ROZHODLA od 1. júna 2020 otvoriť

    základnú školu  pre žiakov 1. až 4. ročníka a materskú školu.

  • Školská spôsobilosť

     

     

    INFORMÁCIE  

    pre rodičov a zákonných zástupcov k školskej spôsobilosti

    Na základe  mimoriadnej situácie a na základe novely školského zákona č. 56/2020 Z. z., Ministerstvo školstva  určilo termín zápisu detí do 1.ročníka základných škôl  od 15. 4. do 30. 4. 2020 bez účasti detí.

    Podľa §19  ods.(3) školského zákona:  Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť, ak tento zákon neustanovuje inak- t.j. každé dieťa, ktoré dovŕši do 31. 8. 2020  fyzický vek 6 rokov, je rodič povinný zapísať do 1. ročníka základnej školy. 

     

    Vážení rodičia!

    V prípade otázok ku školskej spôsobilosti Vášho dieťaťa /či bude vedieť zvládnuť požiadavky školského vzdelávania, či nepotrebuje odklad, resp. máte záujem o konzultáciu ohľadom výsledkov depistážneho vyšetrenia, ktoré bolo u Vašich detí vykonané v materskej škole psychológom CPPPaP Prešov obráťte sa buď e-mailom, alebo telefonicky na:

    PhDr. Lenka Bačová

    vedúca oddelenia / psychológ

    Levočská 7 / č.d. 11

    lenka.bacova@mail.telekom.sk

    051/ 77 155 26

     

     

     

  • Oznam - Poplatky za školské zariadenia

     

    OZNAM – Poplatky za školské zariadenia 

     

    Vážení rodičia!

    V súvislosti s mimoriadnou situáciou doporučujeme dočasne pozastaviť platby príspevkov na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou školských zariadení - t.j. – MŠ, ŠKD a ŠJ. preplatkoch/nedoplatkoch budete upovedomení po záverečnom zúčtovaní na konci školského roka.

     

     Mgr. Zuzana Sláviková, riaditeľka školy.

     

  • Zápis do 1.ročníka a zápis do MŠ

     

    Vážení rodičia!

    Vzhľadom na aktuálnu situáciu Vám dávame do pozornosti :

     

    Zápis do 1.ročníka ZŠ sa uskutoční  15.-30.apríl 2020  

    -       bez osobnej prítomnosti detí. Odporúča sa komunikácia elektronickou formou, ak to technické podmienky umožňujú.       

    Máte 2 možnosti ako zapísať Vaše dieťa do prvého ročníka v školskom roku 2020/2021.

    1.   možnosť: Vyplniť elektronickú prihlášku. Nájdete ju na stránke školy v záložke „Elektronická prihláška“.

    2.   možnosť: po spustení prevádzky školy si osobne vyzdvihnúť prihlášku príp. žiadosť o odklad povinnej školskej dochádzky na škole ,  ktorú vyplníte  a podpísanú doručíte do školy osobne . 

     

     

    Prijímanie žiadostí na predprimárne vzdelávanie do MŠ  na školský rok 2020/2021  

    Žiadosti sa prijímajú od 30.04.2020 do 31.05.2020

    Tlačivo - Žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ si môže zákonný zástupca:

    1. vyplniť elektronicky na stránke školy v záložke "Elektronická prihláška",
    2. požiadať o tlačivo prostredníctvom e-mailu: msgregorovce@centrum.sk,
    3. samostatne napísať,
    4. po obnovení vyučovania si vyzdvihnúť kedykoľvek v MŠ.

    Podávanie žiadostí o prijatie dieťa sa bude organizovať:

    • po obnovení vyučovania v priestoroch MŠ bez osobnej prítomností detí,
    • odoslaním tlačiva na e-mail: msgregorovce@centrum.sk,
    • odoslaním tlačiva poštou na adresu: ZŠ s MŠ, Gregorovce 88, 082 66 Uzovce,
    • v prípade elektronickej prihlášky je potrebné, aby zákonný zástupca dieťaťa po obnovení vyučovania navštívil školu s občianskym preukazom a rodným listom dieťaťa z dôvodu overenia správnosti údajov zapísaných v elektronickej prihláške.

     

    Potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa sa nebude vyžadovať; ak do času vydávania rozhodnutia o prijatí dieťaťa zákonní zástupcovia dodatočne nepriložia potvrdenie o zdravotnom stave, dieťa bude prijaté len na adaptačný pobyt.

    Ak pôjde o prijatie dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, nebude sa vyžadovať predloženie vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie; ak zákonní zástupcovia dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami dodatočne nepriložia potvrdenie o zdravotnom stave a vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, dieťa bude prijaté len na diagnostický pobyt.

    O všetkých ďalších podrobnostiach týkajúcich sa termínu vydania rozhodnutia o prijatí, prípadne iných zmenách ohľadne zápisov na našu školu Vás budeme priebežne informovať.

    doležité informácie nájdete aj na stránke https://ucimenadialku.sk

    Kontakt v prípade otázok a nejasností: 0907 570 446 MŠ, 0918 728 134 ZŠ.

     

      

     

     

     

     

     

     

     

     

     

      

  • Vyučovanie prerušené až do odvolania

    Na základe opatrenia MŠVVaŠ SR Vám oznamujeme, že vyučovanie na školách bude prerušené až do odvolania. Oznámil to minister školstva, vedy, výskumu a športu SR dňa 24.3.2020. 

    Celé znenie správy správy si môžete prečítať tu: https://www.minedu.sk/opatrenia-ministerstva-skolstva-pisomne-maturity-su-zrusene/

  • Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa ustanovenia § 3 ods. 8 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. Ministerstva školstva SR o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19  prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

  • Prijímanie detí do MŠ na školský rok 2020/2021

    ZMENA - žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie nie je možné si vyzdvihnúť v MŠ, nakoľko je vyučovanie na školách prerušené do odvolania. O žiadosť môže zákonný zástupca dieťaťa požiadať prostredníctvom e-mailu - msgregorovce@centrum.sk; po obnovení vyučovania si ju vyzdvihnúť kedykoľvek v MŠ;samostatne napísať alebo vyplniť elektronickú prihlášku na webovej stránke školy. Za pochopenie ďakujeme.

  • Dôležité "Oznámenie o zabezpečení opatrení"

     

     

    Oznámenie o zabezpečení opatrení

    v súvislosti so zamedzením šírenia koronavírusu

     

    v prípade, že žiaci alebo zamestnanci ZŠ s MŠ Gregorovce boli a vrátili sa v najbližšom období z oblasti, kde sa potvrdil výskyt koronavírusu, alebo prišli do kontaktu s osobami, ktoré sa nachádzali v uvedených oblastiach, musia takéto osoby v najbližších 14 dňoch kontrolovať svoj zdravotný stav.

    Pri zistení príznakov – (zvýšená teplota nad 38°C, kašeľ, nádcha, bolesť svalov, bolesť kĺbov, sťažené dýchanie) musia

    rodičia, žiaci

    •  ostať doma, nechodiť priamo k lekárovi, kontaktovať lekára telefonicky, popísať mu symptómy a riadiť sa jeho príkazmi,
    •  v prípade, že lekár na základe popísaných symptómov rozhodne, že daná osoba musí byť hospitalizovaná, pošle lekár pre danú osobu špeciálnu sanitku. Každopádne nesmie takáto osoba chodiť sama na pohotovosť, alebo na infekčné oddelenie,
    •  v prípade, že symptómy nebudú ťažké, môže obvodný lekár rozhodnúť, že osoba ostane v domácej karanténe.

    učitelia, žiaci

    •  pravidelne si umývať ruky mydlom a vodou po dobu najmenej 20 sekúnd, alebo použiť dezinfekčný prostriedok na báze alkoholu. Nedotýkať sa očí, nosa a úst neumytými rukami,
    •  pri kašľaní zakryť ústa a nos jednorázovou vreckovkou a následne ju zahodiť do koša
    •  vyvarovať sa úzkeho kontaktu s ľuďmi, ktorí majú príznaky infekcie dýchacích ciest a ktoré majú najmenej jeden z nasledujúcich príznakov: horúčka, kašeľ, bolesť hrdla a dýchavičnosť.

     

  • Výhra NanO objavy od Helske

    1. 3. 2020

    Hurá hurá...tak sme to DALI!!! Tešíme sa všetci zo 7. miesta v súťaží NanO objavy od Helske o zdravú (nano) omietku do triedy. Po strastiplnom a neľahkom boji sme sa udržali v prvej desiatke materských škôl. Bojovali sme už od polovice decembra a vďaka aj Vám, podarilo sa nám to. Veľké ĎAKUJEME všetkým, ktorí nám pomohli či už lajkovať alebo zdieľať medzi svojmi známymi a priateľmi. Z výhry sa budú najviac tešiť naše detičky, ktoré budú mať zdravú hygienicky nezávadnú omietku v triede. Ďakujeme ešte raz. :-)

  • Karneval v Mš

    19. 2. 2020

    Veselo nám bolo dnes, mali sme maškarný ples. Všetky masky tancovali, spolu sme sa zabávali. Deti sa predviedli v tých najkrajších maskách. Boli tu princezné, zvieratká, čertíkovia, indiáni, spiderman, strašidielko tu bolo, Elza z ľadového kráľovstva, Mimi z Mickey Mouse, piráti a veľa iných krásnych masiek. Mali sme zaujímavé a zábavné súťaže, za ktoré boli všetky deti odmenené medailami a sladkosťami. Zatancovali sme si a pochutnali na sladkostiach. Tak o rok sa tešíme zas.

  • Výhra v národnom kole Ochranárik čísla tiesňového volania 112 a CO

    11. 2. 2020

    A je to tu. Veľké a slávnostné vyhodnotenie súťaže OCHRANÁRIK čísla TIESŇOVÉHO VOLANIA 112 a CIVILNEJ OCHRANY, ktoré sa konalo v Banskej Bystrici bolo plné radosti, smiechu a šťastia všetkých detičiek. O to väčšej radosti, že NÁŠ TOBIÁŠKO ŠOLTÝS sa umiestnil na krásnom 2. mieste v kategórií materských škôl. Všetkých prítomných čakalo slávnostné odovzdávanie cien, prehliadka vozidiel všetkých záchranných zložiek a exkurzia v nových priestoroch tiesňového volania 112 v Banskej Bystrici. Bol to krásny deň pre výhercov plný nezabudnuteľných zážitkov. Tobiáškovi zo srdca blahoželáme. 

  • Návšteva Babadla - Kráľovstvo Varešiek

    7. 2. 2020

    V piatok 7.2. k nám zavítalo divadlo BABADLO, ktoré nás zaviedlo do Zuzkinho kráľovstva. Príbeh bol o dievčatku -Zuzanke, ktorá našla v taške na vyhodenie, staré varešky. No kedže je fantázia nekonečná, vďaka nej ožili aj zdanlivo nepotrebné varešky. Prieniesli radosť, vyrozprávali dobrodružstvá a ukázali, že sa dá snívať aj s otvorenými očami. Deťom sa rozprávka veľmi páčila a preto si so Zuzankou spravili aj spoločnú fotku.  

    :)

  • KARNEVAL v ZŠ

    12. februára 2020

    Skončili sme I. polrok školského roka 2019/2020 a obdobie fašiangových zábav, plesov a karnevalov sme si aj my spestrili školským karnevalom. Konal sa dnes 12. 2. 2020, tak ako je to už na našej škole niekoľkoročnou tradíciou. Deti v maskách nielen tancovali a zabávali sa pri veselej hudbe, ale sa aj s nadšením zapojili do súťaží, za ktoré ich čakala odmena - tombola. Znova sa potvrdila vysoká úroveň karnevalu a karnevalových masiek. Karneval sme si ozaj všetci užili a už teraz sa tešíme ten ďalší. 

    :)

  • Fašiangové šiškovanie MŠ

    5. 2. 2020

    „Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide...“ ozývalo sa škôlkou spev detičiek. A samozrejme nielen spev, ale aj prekrásna sladká vanilková vôňa. To naši škôlkári pracujú na fašiangových mini šiškách. Tak vynikajúcemu výsledku predchádzala dôsledná príprava. Najprv sme si obliekli svoje záterky, aby sme sa nepošpinili. Všetky ingrediencie sme si pripravili a hneď si každý jeden kuchár vyskúšal miešať potrebné cesto. Mini šišky sme si ozdobili džemom a práškovým cukrom. Výsledok bol sladučký – vynikajúci – mňam.  Už teraz sa tešíme zas o rok.

  • NanO Objavy od Helske v MŠ

    22. 1. 2020

    Dňa 22.1.2020 nás navštívili NanO Objavy od Helske v rámci súťaže o hlavnú výhru - patentovanú NANO OMIETKU (zdravú omietku). Prišli sa pozrieť, ako sa staráme o vtáčiky a o prírodu. Veľmi sa im u nás páčilo. Video reportáž z návštevy si môžete pozrieť tu - Klikni sem

    Veríme, že sa nám podarí umiestniť v prvej desiatke zo všetkých súťažiacich , a tak získať zdravú – nano omietku do triedy pre naše detičky.  Kto ešte nehlasoval, prosíme o pomoc. Bez Vás to nezvládneme :-) Ďakujeme za podporu.

  • Trojkráľový koncert -MŠ

    4. 1. 2020

    Aj tento rok naše detičky z materskej školičky prispeli programom na Trojkráľovom koncerte, ktorý už tradične prebieha v kostole. Naši predškoláci v silnej chlapskej zostave privítali všetkých prítomných vinšami,  koledami a spevom, ktorý sa s doprovodom ozembuchov niesol celým kostolom. Ďakujeme za pozvanie.

  • Vianočná akadémia - MŠ

    17. 12. 2019

    „Vločky sú kočky“ ..znela snehová pieseň našich najmenších škôlkárov. Trocha nesmelo ale zato veľmi pekne veselo vystupovali naše detičky z materskej školičky. Krásne si poletovali a recitovali a spievali ako ozajstné vločky. Predškoláci sa predstavili programom, ktorým nám priblížili ľudové zvyky a tradície pred Vianocami. Hneď bolo vidieť, že vystupovanie im nerobí problémy. Pekne recitovali, spievali a aj tancovali. Taktiež nám zatancovali tance, pod doprovodom p.uč. z tanečného odboru. No a na záver sa nám predviedli veľkí a šikovní školáci. Bolo to veľmi milé predstavenie. Krásne Vianoce.

  • SÚŤAŽ O NANOOMIETKU

    Milí rodičia a priatelia školy,

    naša škola sa zapojila do súťaže, v ktorej hlavnou výhrou je NANOOMIETKA - zdravá omietka pre 10 škôl, ktoré získajú najvyšší počet hlasov-like na súťažnú fotografiu.

    Link na súťažnú fotografiu - KLIKNITE SEM

    Hlasujte za našu školu tak,že dáte like ("Páči sa mi to") pod súťažnú fotografiu. Zdieľajte to so svojimi priateľmi a známymi, aby sme získali, čo najviac hlasov. Hlasovanie končí 29.02.2020.

    K dnešnému dňu sa nám podarilo získať neuveriteľných 902 hlasov, ale boj ešte nekončí. Prosím za naše - vaše deti, ktoré si to zaslúžia. SPOLOČNE SA NÁM TO PODARÍ.

    Za každý váš like ĎAKUJEME

     

  • Mikulášske prekvapenie v MŠ

    5. 12. 2019

    Naše Mikulášske prekvapenie začalo hneď ráno, kedy sme sa presunuli do ZŠ a tam na nás čakalo Babadlo s predstavením: "Ako sa Oto (ne)dočkal". So zatajeným dychom deti sledovali rozprávku. Po skončení rozprávky sme sa presunuli do MŠ a tam na nás už čakalo velikánske prekvapenie. Každý mal vo svojej papučke mikulášsky balíček. Dedko Mikuláš na nás ani tento rok nezabudol a priniesol nám balíčky do našej školičky. Radosť bola preveliká u každého jedného škôlkárika. ďakujeme pekne dedko Mikuláško.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola a materská škola Gregorovce
    Základná škola - Gregorovce 93
    Materská škola - Gregorovce 88
  • Základná škola +421517762766,
    Materská škola 051/7762 778,

Fotogaléria